Сімейні тури 

Альтеа (Altea)

Альтеа (Altea) – дуже мальовниче іспанське місто, розташоване на узбережжі Коста Бланка (Costa Blanca) за десять кілометрів на північ від міста Бенідорм (Benidorm). Колись звичайне рибальське село сьогодні перетворилося на чудовий курорт, не втративши при цьому особливого середземноморського шарму.

Упродовж багатьох років Альтеа була справжнім раєм та укриттям для людей творчих професій – поетів, письменників, художників, скульпторів. Та й сьогодні побачити живописця чи фотографа в Альтеї можна практично у кожному кварталі. Художники уподобали це місто, забезпечивши йому славу богемного місця, де навіть у ресторан чи кафе зайти у звичайному повсякденному костюмі якось незручно.

Про сучасну Альтею
Нині у місті проживає близько 25 тисяч осіб, третину яких складають іноземці, переважно вихідці з країн ЄС.

Основний сектор економіки Альтеа – туризм, за ним слідує будівництво, яке особливо активізувалося останнім часом через збільшення кількості охочих оселитися тут або купити житло для щорічного відпочинку.

Тутешні вулички плавно спускаються до моря, а невеликі будинки роблять місто справжнім раєм для спокійного та розміреного життя.

Відомим міським містечком, де люблять збиратися гості та місцеві жителі, уславився клуб Club Nauticio de Altea, що розташовується на березі морського порту. У ньому часто проходять заняття з вітрильного спорту, також можна займатися веслуванням на байдарках, дайвінгом, плаванням, рибалкою.

Поблизу клубу – вулиця Paseo Marítimo, буквально засіяна магазинами, кафе та ресторанами. Ринок, який знаходиться на Paseo Marítimo – один із найпопулярніших на узбережжі Коста Бланка.

Місцеві пам’ятки
Відвідуючи Альтеа, варто не тільки насолоджуватися мальовничими ландшафтами, але й подивитися її унікальні пам’ятки: старе місто, Церква Пресвятої Діви Марії, руїни Форта де Берніа, російську церкву, Музей музичних інструментів Villa Gadea та Музей образотворчих мистецтв Рамона Наварро.

Пляжі
Крім того, Альтеа відома своїми прекрасними гальковими пляжами. У північній її частині знаходиться великий двокілометровий пляж Playa de Cap Negret, який закінчується маленькою бухтою, посипаною чорною галькою. У південній частині міста – кемпінг із широким гальковим пляжем Cap-Blanch, неодноразово відзначений нагородою «Блакитний прапор».

Пляж La Roda також регулярно отримує цю премію. Він обладнаний кабінками для перевдягання, душовими, тут можна взяти в оренду парасольки та шезлонги. Поблизу пляжу є ресторани та дитячі майданчики.

Піщаний пляж La Olla ідеально підходить для відпочинку на його території з дітьми. На ньому немає ресторанів, але є можливість орендувати шезлонги та парасольки.

Невеликий гальковий пляж Playa Mascarat (200 м х 80 м) є нереально красивою бухтою на півночі від гори Маскарат. Тут відпочиваючі можуть за бажання орендувати яхту в розташованому поруч клубі.

Пляж La Solcida розташований у скелях. Він найбільше підходить для дайвінгу та скнорклінгу.

Нерухомість в Алтеа
Альтеа – місто, що має неофіційний статус культурної столиці регіону. І така тенденція цілком зрозуміла: панорамні види на блакитне море дуже надихають і змушують зафіксувати фантастичну красу на полотні або у високохудожніх рядках.

Альтеа приваблює до себе покупців нерухомості тим, що знаходиться неподалік Бенідорма з його хмарочосами і в той же час є його цілковитим антиподом – тут складно знайти будинок вище чотириповерхового. Все тому, що таке будівництво владою заборонено. Стара частина міста лежить на схилах пагорба, а на вершині, куди можна піднятися численними сходами, розташувався великий елітний житловий комплекс Альтеа Хілс зі своїми шикарними садами, басейнами. Багато хто намагається обзавестися своїм куточком в Альтеї.

Нерухомість в Альтеї хоч і дорожча, ніж в середньому по Іспанії, але багатьом доступна. Плануючи зробити купівлю житла в цьому місті, варто пам’ятати, що нині середня ціна за квадратний метр становить близько 1800 євро. Але це зовсім не межа – ціна продовжує зростати. У межах міста можна купити і розкішну білу віллу біля моря вартістю в 525 тисяч євро, і дуже скромну квартиру, вартість якої складе 80-90 тисяч євро.

Related posts