Мальовничі місця 

Гірськолижний курорт Лівіньо (Livigno), Італія

Лівіньо
Лівіньо (Livigno) – це молодий привабливий, але вже один з найбільших гірськолижних курортів Італії (Докладніше…), що динамічно розвиваються. Курорт розташований на південь від швейцарського кордону у провінції Сондріо ​​регіону Ломбардія.

Лівіньо являє собою три об’єднані альпійські села, які почали стрімко розвиватися ще в 70-х роках XX століття, і вже удостоєні багатьох престижних європейських і світових нагород. Фактично це одна довга вулиця вздовж широкої долини, на якій розташувалися магазини, готелі, ресторани. Кількість мешканців поселення становить понад 5 тис. осіб.

Як дістатися
Гірськолижний курорт оточений гірськими схилами та піками Карозелло (Carozello, 2797 м), Моттоліно (Mottolino, 2349 м) та Делла Неве (Monte Della Neve, 2785 м), що робить його важкодоступним для транспорту. Залізниць тут немає. Для того щоб потрапити в Лівіньо потрібно летіти літаком до Мілана, Мюнхена, Інсбрука чи Цюріха, а далі – на автомобілі чи автобусі.

Відстань до аеропорту в Вероні складає близько 281 км, до аеропорту в Мілані – 235 км, до аеропорту в Інсбруку – 179 км, до аеропорту в Мюнхені – 309 км. Найближча залізнична станція – Тірано (Tirano), відстань до якої складає близько 40 кілометрів.

Клімат
У Лівіньо панує неповторна атмосфера відпочинку та веселощів. Курорт вважається одним з найбільш сонячних і безвітряних гірськолижних курортів Італії, тут чудові погодні умови з понад 200 сонячних днів на рік, величні гори, є красиве озеро Lago de Livigno. Висота курорту становить від 1816 до 2798 метрів над рівнем моря.

Ціни
Також курорт Livigno є зоною безмитної торгівлі. Завдяки цьому ціни на більшість товарів досить привабливі. Тут функціонує понад 200 магазинів. Цей фактор додатково приваблює відпочиваючих та туристів з усієї Європи.

Траси та спуски в Лівіньо
Загальна довжина трас близько 115 км, включаючи сині, червоні та чорні. Протяжність найдовшої траси становить 6 км, довжина рівнинної лижні – 40 км. У Лівіньо функціонує близько 40 витягів, шість канатних доріг. Особливістю трас курорту є їхня розкиданість широкими сонячними схилами, тут немає вузьких і петлистих трас. Регулярно на курорті проводяться спортивні змагання європейського та світового масштабу.

Схили Карозелло, Моттоліно та Делла Неві
Схили із зонами катання Карозелло та Моттоліно суттєво відрізняються. На Карозелло добре кататися з ранку до обіду, а після обіду їхати на Моттоліно. Між трасами кожні 10-15 хвилин ходить безкоштовний ski-bus. Схил Карозелло більше підходить для лижників-початківців, у тому числі і дітей. Схил Моттоліно з трасами червоного рівня, на який піднімає потужна телекабіна, більше підходить для досвідчених лижників. Для професійних лижників відмінно підійдуть траси-початківці з вершини Monte Della Neve.

Нічне катання
Також є 2 освітлені траси для любителів нічного катання на навчальному схилі, де періодично проходять показові виступи учнів гірськолижних шкіл. Щороку схеми трас оновлюються, простягаються нові нитки підйомників.

Курортна інфраструктура
У Лівіньо добре розвинена курортна інфраструктура. На курорті функціонують близько 100 готелів різного рівня, безліч шале, ресторанів та барів, є ковзанка, нічні клуби, казино, фунікулер. У ресторанах готують смачні страви традиційної італійської кухні, а в численних піцеріях – чудову італійську піцу.

На курорті працюють 5 гірськолижних шкіл, є дитячі садки, школа сноубордингу та верхової їзди, критий басейн, спортивний комплекс з фітнес-центром, тенісні корти, поле для гольфу, сноуборд-парки, хафпайпи, сауни, боулінг. Також працює гігантський сноупарк Mottolino Fun Mountain.

Розваги на курорті
На курорті крім катання на лижах і сноубордах, можна зайнятися пішим туризмом, скелелазінням, покататися на конях або дуже популярних серед собачих упряжках, снігоходах, зайнятися параглайдингом, керлінгом, сквошем, ралі на замерзлому озері. Влітку на озері можна зайнятися віндсерфінгом, кайтсерфінгом або катанням на байдарках.

Славиться курорт невимушеною веселою атмосферою, та приваблює сюди багато молоді, сімей із дітьми. Тут відбуваються концерти за участю відомих виконавців, карнавали, різдвяні ярмарки, протікає активне нічне життя, проводяться вечірки. Місцевими художниками, скульпторами, музикантами та акторами проводяться колективні виставки картин, фотографій та інші арт-заходи.

Related posts