Незвичайні місця 

Містична Прага в історіях

Хто сказав, що казки – це лише для дітей? Дорослі не менше люблять усілякі страшні історії, легенди та повір’я. Саме за такою «екзотикою» численні мандрівники приїжджають до столиці Чехії, щоразу відкриваючи для себе нові та нові загадки. Ними Прага багата, як ніяке інше місто на землі.

Куди не глянь, яку вулицю не забреди, всюди вам повідають цікаву легенду, пов’язану з цим місцем. Для цього навіть не потрібно платити за екскурсійні тури – досить просто поспілкуватися з місцевим населенням, яке із захопленням та захопленням розповідає місцеві страшилки. Цим історіям так багато років, що вже й не вгадаєш, де кінчається правда, і де починається вигадка. Але це, по суті, не має значення. Головне, що ці містичні розповіді надають Празі неповторного образу та таємничої атмосфери, доторкнутися до яких так прагнуть закордонні туристи.

Щоб дістатися з України до Праги, достатньо лише зайти на сайт Світгоу. Портал уже не перший рік спеціалізується на торгівлі квитками на автобуси внутрішнього та міжнародного сполучення. Зокрема, зі Львова щодня вирушає до Чехії одразу кілька машин.

Лише кілька годин комфортної поїздки (а це гарантія перевізників, з якими співпрацює Світгоу), і Ви на порозі нових відкриттів, знань та вражень. Порада від досвідчених туристів – придбати відразу ж після прибуття карту місцевості – з нею Ви точно не заблукаєте, коли будете знайомитися з містом самостійно. Не соромтеся звертатися до місцевих жителів з питаннями – вони дуже привітно ставляться до гостей і завжди готові підказати маршрут та розповісти кілька цікавих булин.

Одна з таких належить до будинку на вулиці Панській. Колись там жив заможний городянин, у якого в слугах ходив дуже злий і заздрісний чоловік. У той час у Празі вирувала чума, люди вмирали один за одним, не оминула страшна хвороба та хата на господаря підступного слуги.

Спочатку померли сусіди, а потім померли й господарі нещасливого будинку, залишивши сиротами трьох маленьких діточок. На щастя злого слуги не було меж. Він спав і бачив, як прибрати майно, що залишилося до рук. На шляху в нього стояли лише дітлахи. Тоді слуга приготував фіктивну довіреність на опікунство, підробивши підпис покійного господаря, а діти незабаром таємниче зникли.

З тих пір щоночі слуга став величезний чорний кіт, що наносив злочинцеві важкі каліцтва. Як зловмисник ні намагався, було зникнути від примарної тварини, т.к. іншим кіт не бачили. Зрештою – слуга просто зник, ніхто так і не знає його подальшої долі. А в злощасному будинку на Панській під час знесення виявили три дитячі скелети, замуровані в стіну.

Ось така сумна та повчальна історія живе на Панській вулиці, якою і Ви можете пройтися, відвідавши одного разу Прагу.

Related posts