Мальовничі місця 

Торревьєха (Torrevieja)

Курортне місто Торревьєха (Torrevieja)
Торревьєха – популярне іспанське курортне місто та муніципалітет у провінції Аліканте у південній частині узбережжя Коста Бланка (Costa Blanca) автономної спільноти Валенсія.

Місто вважається третім за величиною у провінції після Аліканте та Ельче. Популярністю курорт завдячує сприятливому середземноморському клімату, чудовим піщаним пляжам та безлічі солоних озер-лагун навколо. Торрев’єху відвідують туристи з багатьох країн світу.

Кількість мешканців, що постійно проживають тут, перевищує 100 тис. осіб, а в пік курортного сезону збільшується в кілька разів. Варто зазначити, що левова частина мешканців міста – це іноземці. В основному це британці, німці, мароканці, скандинави, колумбійці, а також велика діаспора громадян з країн СНД. Згідно зі статистикою мірії Торрев’єхи, у місті проживають громадяни зі 120 країн світу. Зокрема, у місті зосереджено велику українську діаспору. Діяльність Асоціації українців Торрев’єхи вважається однією з найактивніших у місті, і неодноразово відзначалася Адміністрацією міста.

Торрев’єха зручно добиратися з аеропортів в Алікнаті або Мурсії, оскільки місто знаходиться між ними. Також можна добиратися з Валенсії. Торревьеха має чудове місце розташування, з великими містами Іспанії пов’язана регулярним автобусним сполученням. Відстань до міжнародного аеропорту Ель-Атлет в Аліканті – 47 км, а до аеропорту Сан-Хав’єр у Мурсії (Murcia-San Javier) – всього 35 км. Також можна дістатися поїздом до містечка Оріуела, а далі авто транспортом. Відстань від Торревьєхі до Ельчі – 37 км, до Аліканті – 51 км, до Картахені – 59 км, до Бенідорму – 113 км, до Валенсії – 216 км.

Географічні особливості та клімат курорту
Торревьєха має вдале географічне розташування між Аліканте та Гурадмар-дель-Сегура на півночі та Оріуелою Коста (Orihuela Costa) з численними пляжами, гольф-полями та розвагами у південній частині узбережжя.

Завдяки гірським хребтам, що оточують Торрев’єху з північної та південної частин, а також солоним озерам, клімат на курорті дуже м’який та сприятливий. Кількість сонячних днів у році тут сягає близько 320 днів, що є одним із найвищих показників на європейському континенті. У літню пору тут середньоденна температура не перевищує +30 °C, а взимку не буває нижче +10 °C. Тому всесвітня організація охорони здоров’я WHO (World Health Organisation) визнала місто Торрев’єху з його околицями одним із ідеальних місць для проживання.

Місто своєю популярністю також окрім сприятливих кліматичних умов та пляжних зон завдячує і великим солоним озерам, що розкинулися навколо Торрев’єхи. Озера та лагуни є одним із великих родовищ кухонної солі в Європі. Щороку тут виробляється близько мільйона тонн солі.

Найбільш відомим є солоне озеро – рожева лагуна Las Salinas de Torrevieja, вода і бруд якого мають цілющі властивості, схожі на особливості Мертвого моря. Неподалік міста поблизу річки Сегура знаходиться одна з найбільших плантацій цитрусових дерев у всій Іспанії.

Міська інфраструктура
Торревьєха розвинене європейське курортне місто із сучасною якісною інфраструктурою, розвиненим транспортним сполученням, тут безліч банків, великих торгових центрів, готелів, ресторанів, мережевих супермаркетів та магазинів, шкіл, клубів, барів, продуктових ринків.

У місті є порт-пристань для безлічі яхт та катерів, яка займає істотну частину узбережжя у центрі міста. Функціонує автобусна станція, поштове відділення, початкові школи, коледжі, приватні освітні центри, консерваторія, аптеки, медичні центри, грязелікарня, два шпиталі, поліклініка, муніципальний сучасний госпіталь. Розвинений громадський транспорт, ходять 7 міських автобусних маршрутів. Також з автовокзалу Торревьєхі можна дістатися до багатьох міст Іспанії, зокрема столиці Мадрид (Madrid) та популярної Барселони (Barcelona).

У місті для любителів активного відпочинку функціонують популярний аквапарк Aquopolis Torrevieja, парк атракціонів, спортивний комплекс з басейном олімпійського масштабу, футбольні та регбійні поля, футбольний клуб, баскетбольні та волейбольні майданчики, тенісні корти, гольф та боулінг-клуби, дискотеки, клуби.

Особливості ринку нерухомості, ціни на житло
Торревьеха чудове місце як для спокійного відпочинку з сім’єю, так і для тих, хто хоче придбати бюджетний варіант житла в Іспанії. Це затишне місто з невеликими будинками, більшість яких не вище 3-5 поверхів. Нерухомість в Торрев’єсі вважається однією з найдешевших не тільки на узбережжі Коста Бланка, але й значно дешевше за аналогічні об’єкти на інших іспанських узбережжях, як Коста Брава або Коста-дель-Соль. При цьому низькі ціни не означають низької якості житла. Хороше житло тут можна придбати лише від 60 тис. євро.

Related posts