Незвичайні місця 

Торремолінос (Torremolinos)

Торремолінос (Torremolinos) – один з найпопулярніших курортів в Іспанії, що розташувався на казковому середземноморському узбережжі Коста-дель-Соль. Чисельність постійного населення становить лише 45 тис. осіб, проте збільшується більш ніж у п’ять разів із настанням курортного сезону.

Торремолінос – дуже доброзичливе та сонячне містечко, райський куточок якісного відпочинку для туристів усіх вікових категорій. Це надзвичайне місце, як магніт, приваблює не лише молодь, Торремолінос — віддушина і для сімей з дітьми, і для людей похилого віку. Багато хто з них робить вибір на користь придбання саме тут власного житла.

Величезна привабливість Торремоліноса для туристів та інвесторів призвела до бурхливого економічного зростання курорту та створення відмінної розвиненої міської інфраструктури.

Як дістатися
Торремолінос знаходиться лише за 12 км від Малаги, де розташовуються головні повітряні ворота Коста-дель-Соль, що обслуговують рейси з усього світу. Дістатися від аеропорту до самого містечка можна рейсовими автобусними маршрутами, таксі, або ж на власному автомобілі.

Клімат
Клімат в Торремоліносі дуже м’який, левову частину часу тут гріє сонце, а стовпчик термометра не знижується позначки в 25°C, що в комплексі з невисокою вологістю робить відпочинок тут дуже комфортним і на пляжі, і під час занять активними видами спорту, так і для піших прогулянок. Оптимальні кліматичні умови ідеально підходять для сімейного відпочинку з дітьми та людей старшого покоління.

Пляжі Торремоліноса
Чарівної краси пляжна смуга Торремоліноса розкинулася на 6 км – пляжі тут чудово обладнані для купання та прийняття сонячних ванн, поділяються на східну курортну частину – Бахондільо і західну – Ла Каріуелу.

Торремолінос знаходиться на вершині гірського масиву, і якщо Ви проживаєте безпосередньо в самому містечку, а не поблизу моря, дістатися на пляж можна, як скориставшись функціонуючими за розкладом муніципальними ліфтами, так і по множинах, серед яких є досить круті і досить пологі.

Міський муніципалітет дуже акуратний у питаннях чистоти, особливо міських пляжів, тому цей курорт так приваблює людей з багатьох країн. Крім того, всі пляжі абсолютно безкоштовні, а значить, можливості вибору – безмежні.

Розваги та пам’ятки Торремоліноса
Серцем туристичної рив’єри є пішохідна вуличка Сан-Мігель. Саме тут розташовуються нічні клуби, дискотеки, ресторанчики, торгові лавки, кондитерські, бари та «бодеги» — винні льохи з відомими малагськими солодкими винами та винами всіх провінцій Іспанії, до яких тут подаються традиційні закуски тапас. Сан-Мігель, у свою чергу, веде до знаменитої Пальма де Майорка — головної міської артерії.

Пам’ятка курорту — арена для кориди, куди влітку приїжджають найкращі тореадори Іспанії.

Відвідати необхідно і унікальний район La Carihuela – старовинне поселення рибалок. Абсолютно автентична атмосфера збереглася тут до сьогодні: низенькі будиночки, вузенькі вулички, затишні ресторанчики. На набережній променаді в комфортних рибних ресторанчиках – чирингіто – Ви зможете скуштувати фірмові приготовані на вугіллі сардини.

Безперечний must visit – аквапарк, який розміщується на північ від курорту і є найбільшим аквапарком на всьому узбережжі Коста-дель-Соль з незліченними каскадними басейнами, гірками, джакузі та іншими різноманітними водними розвагами для дітей та дорослих.

Не оминути і унікальну крокодилячу ферму. Її корінний мешканець, крокодил Пако, — найбільший у своєму вигляді у всій Європі, завдовжки 5 м та вагою 600 кг.

За бажанням влаштувати сієсту від пляжу і денної спеки, можна неспішно прогулятися мальовничими алеями ботанічного саду, що розкинувся поблизу Торремоліноса. Тут можна насолодитися надзвичайно красивими ландшафтами та помилуватися найекзотичнішими рослинами.

Крім добре розвиненої туристичної інфраструктури, курорт славиться своїми бурхливими нічними веселощами. Так, у пік сезону, практично всі дискотеки, кабарі та клуби заповнені відпочиваючими, і містечко поринає у тотальну атмосферу радості, яскравих фарб та мелодій сучасної танцювальної музики.

Гастрономія Торремоліноса багата своєю різноманітністю як споконвічних андалузьких страв, так і страв міжнародної кухні. Тут можна скуштувати практично будь-яку кухню світу, подумки перемістившись до Китаю, Індії, Аргентини — куди забажає душа. При цьому іспанці дуже педантичні в приготуванні їжі, тому всюди використовуються тільки найсвіжіші продукти, а страви готуються з неймовірною турботою та величезним коханням.

Любителі шопінгу оцінять і яскраві недільні ярмарки «барахолки» на площі Mercadillo, де можна за прийнятними цінами придбати антикварні вироби, предмети з металу та шкіри, монети, ордени, шпаги.

Події
Протягом усього року міськими жителями відзначається низка важливих національних свят.

Related posts