Мальовничі місця 

Бенідорм (Benidorm)

Бенідорм – перлина біля моря
Хто не був у Бенідормі (Benidorm), той не зможе оцінити всієї краси та мальовничості середземноморського узбережжя Коста Бланка (Costa Blanca). Це – місто-казка! Інакше про нього не скажеш.

І хоч Коста Бланка є районом курортів і морського туризму, але Бенідорм – це все ж таки окрема історія. Тут особливий підхід і до організації відпочинку загалом, і до кожного клієнта зокрема.

Мекка для туристів
Бенідорм – це іспанське місто і муніципалітет, що займає площу трохи більше 38 км2. Чисельність населення становить близько 72 тисяч жителів. Основна діяльність – туризм.

Причому, як великий центр туризму, місто почало розвиватися лише у 1960-ті роки. Саме в середині ХХ століття сільце, де в основному проживали рибалки, стало стрімко перетворюватися на місто-курорт, чому величезною мірою сприяло будівництво міжнародного аеропорту в розташованому поблизу Аліканте.

Зараз Бенідорм є зразковим сучасним містом з повним циклом інфраструктури, спрямованої на туризм. Унікальне обслуговування, комфортабельні готелі, м’який клімат, море та шикарні пляжі приваблюють сюди десятки тисяч туристів з усього світу.

Основні визначні пам’ятки Бенідорму
Щодо історичних об’єктів Бенідорма, то основна їхня частина розташована в історичній частині міста. Найважливіші пам’ятки: церква Святого Хайме та руїни оглядової вежі Торре-Моралес-Ескалетес, датованої XVI століттям; стародавнє іберійське поселення Тоссаль-де-Кала, а також чудовий оглядовий майданчик на мальовничій скелі, між пляжами Леванте та Поньєнте, яка захоплює своїми видами багатьох туристів і називається Балкон Середземномор’я.

Любителям екстремального дозвілля варто побувати на площі Плаза де Торос, де проводиться легендарна іспанська корида.

Крім того, унікальності Бенідорму надають і такі місцеві визначні пам’ятки, як тематичні парки. Їх тут кілька: “Терра Мітіка”, “Терра Натура”, “Акваландія”, “Мундомар”. Це природні зони для розваг всією сім’єю, простори для занять дайвінгом, зоопарки та ботанічні сади, де можна побачити дивовижні шоу з тваринами та птахами практично з усіх континентів.

Місто на пляжі
Звичайно, не тільки в Бенідормі є природні парки, але тільки в цьому місті продумана до дрібниць можливість сімейного відпочинку на дикій природі.

Будинки та пляжі в місті перемежовуються дивовижним чином: на деяких ділянках пляжу море хлюпоче прямо біля стін будівель. Такий колорит урбаністики та натури чарівний!

Саме чудові піщані пляжі вважаються головною перевагою Бенідорму. Від Старого міста на схід тягнеться Плайя-де-Леванте. Він чудово обладнаний і має хороші дитячі майданчики. У західній частині міста розташований Плайя-де-Пон’єнте, який найбільше підходить для спокійного сімейного відпочинку.

У маленькій бухті біля міського порту – Кала-дель-Маль-Пас, ніби спеціально створений для тих, хто любить усамітнення.

Кала-дель-Тіо-Ксімо – найменший пляж на курорті, який облюбували собі нудисти.

Слід зазначити, що всі пляжі Бенедорма відзначені найпрестижнішою нагородою «Блакитний прапор».

Нерухомість у Бенідормі
Для тих, хто вирішив придбати нерухомість у Іспанії, Бенідорм – ідеальна локація для здійснення мрії. Адже якщо Коста Бланка в цілому не відрізняється вишуканістю дизайну простих квартир, Бенідорм є винятком з цього правила. Судіть самі, місто почало розвиватися з приходом туризму, тому тут одразу будували нерухомість з підвищеними вимогами до зовнішнього вигляду та комунікацій.

Основою ринку нерухомості в Бенідормі є вілли та комфортні квартири, які дешевими не назвеш. Що, втім, не дивно. Адже сам Бенідорм — найвище місто Іспанії: тут знаходиться майже половина хмарочосів країни. А ще гарна набережна, безліч розваг – все це робить місце затребуваним, тому дорогим.

Звичайно, невелику квартиру площею до 50 м2 у Бенідормі можна придбати за 70-80 тисяч євро, а от за шикарну віллу з терасою та басейном доведеться віддати не менше 300 тисяч євро.

Місто відоме як столиця розваг узбережжя Коста Бланка. Тут є багато пабів, барів, ресторанів, нічних клубів, кабаре-шоу. Це слід враховувати при покупці нерухомості та вибирати житло подалі від центру міста, якщо ви любите тишу.

Related posts