Мальовничі місця 

Оріуела Коста (Orihuela Costa)

Оріуела Коста (ісп. Orihuela Costa) – мальовничий курортний район, частина іспанського узбережжя Коста Бланка (Costa Blanca), у складі автономного співтовариства Валенсія, що розкинувся на південному заході провінції Аліканте. Безпосередньо місто та муніципалітет Оріуела розташований за 20 км від узбережжя Середземного моря. Оріуела Коста вважається розвиненим, екологічно чистим сільськогосподарським районом в Іспанії, багатим на середземноморську архітектурну спадщину.

Оріуела розташовується на річці Сегура і ділиться на 2 райони – історичний та сучасний. Центральний район міста має статус історико-мистецького ансамблю, представлений середньовічним бароко; також, саме тут зосереджені основні визначні пам’ятки. Незважаючи на те, що адміністративне управління та безпосередньо місто розміщуються дещо осторонь берегової лінії, міська нерухомість Оріуели користується великим попитом у покупців.

Переваги придбання нерухомості в Оріуела Коста очевидні. По-перше, це чудовий курортний район як для сезонного відпочинку, так і для постійного проживання. По-друге, це вигідна інвестиція, адже сучасні апартаменти, таунхаузи та вілли правомірно вважаються тут одними з найкращих на всій території Коста Бланка. І по-третє, шанс доторкнутися до багатої історії та культурної іспанської спадщини, що збереглася тут як в архітектурних стилях, так і в багатьох визначних пам’яток давніх часів.

Транспортна інфраструктура
Район Оріуела Коста розташований лише за півгодини їзди від міжнародного аеропорту Аліканте (El Altet) і за 20 хвилин від міжнародного аеропорту Мурсії (San Javier). Дана курортна зона Коста Бланка поєднується з європейським павутинням автошляхів через кілька автомагістралей, високошвидкісні траси та національні шосе.

Для зручності пасажирів, за кілька кілометрів від міста є залізничний вокзал та автобусна станція. Залізничне сполучення дає можливість пересування на регіональному та національному рівнях. Національні шляхи пов’язують передмістя з містами Аліканте та Мурсія, а регіональний рівень веде до Валенсії, звідки легко дістатися до Барселони та Франції, зокрема місто Монпельє.

Природа та клімат
В Оріуелі Коста можна насолодитися споконвічним середземноморським пейзажем – долинами, що зберегли плантації мавританського походження, гірськими сосновими та дубовими гаями, луками, насиченими ароматами запашних рослин. Навколишні солоні озера – безцінне джерело важливого мінералу, а також лікувальних грязей. Лагуна Салада пр – найбільше солоне озеро регіону та прилеглий заповідний парк – must see для будь-якого туриста.

Для Оріуели притаманні дуже м’які погодні умови. Опади тут зовсім невеликі та нерегулярні, в основному, навесні та осінню. Шторми, що перетинають Піренейський півострів від Атлантики, доходять до Оріуели лише незначними бурями, а влітку середземноморський бриз охолоджує узбережжя та робить сухий субтропічний клімат приємнішим. Завдяки середньорічній температурі близько +20 ° C, пляжний відпочинок доступний майже цілий рік.

Пляжі Оріуели
Оріуела Коста налічує 16 км чудового піщаного узбережжя з бірюзовою водою, бухтами та причалами. Ширина пляжів тут досягає 70 метрів і сюди практично не долинає шум з автотрас.

Левову частину пляжів прикрашає головна нагорода – європейський Блакитний прапор за кристальну чистоту прибережних вод та якісний благоустрій. Всі зони відпочинку обладнані парасольками від сонця та лежаками, є роздягальні та душові кабінки, є спортивні майданчики для пляжного футболу та волейболу, пункти прокату спорядження для водних видів спорту: серфінгу, дайвінгу, вейкборду, скутера, вітрильного спорту.

Розваги та визначні пам’ятки міста Оріуела
Головною пам’яткою Оріуели безперечно є готичний кафедральний собор, поблизу якого знаходиться бароковий єпископський палац. Трохи північніше височіє важлива військова споруда – руїни замку Оріуели. Майже за півкілометра на північний схід від собору розміщується великий комплекс монастиря святого Домініка з барочною церквою, клуатрами та видатною вежею. Варто згадати і про церкву святих Юсти та Руфіни, собор святого Якова, святилище Богоматері в Монсерраті з образом небесної покровительки міста. Всього за кілька годин їзди, у Валенсії, щоліта проходять знамениті гонки Формула-1.

Оріуела Коста – відомий іспанський гольф-центр. Тут знаходяться три відомі гольф-клуби Las Ramblas de Orihuela, Campoamor і Villamartin, де і новачки зможуть скористатися послугами професійних тренерів, і досвідчені гравці отримати неймовірне задоволення від гри на місцевих полях. Регулярно тут відбуваються відкриті чемпіонати, на які прибувають відомі гравці з усіх країн.

Нічні дискотеки, ресторани, паби та тематичні кафе – в Оріуелі – не рідкість, у них обов’язково знайдете те, що серцю мило та зможете насолодитися неперевершеними стравами середземноморської кухні.

Related posts