Незвичайні місця 

Оксамитові Карпати – Мекка для екотуризму

Той, хто одного разу побував у Карпатах, закохається у них. У Карпатах завжди багато відпочиваючих та любителів екологічного туризму. Майже в кожному селі, в кожному селі є своя краса і унікальні розваги. Відпочивати можна і поодинці, і цілою родиною. Сплавлятися швидкими гірськими річками на каное або плотах, подорожувати вгору до гірських вершин, вдихаючи чисте повітря багатовікових лісів.

Туристи відчувають єднання із природою. Потопаючі в зелені санаторії здатні виправити ваше здоров’я. Гармонійне поєднання прекрасних емоцій, чисте гірське повітря та деякі процедури – все це сприяє оздоровленню. Екотуризм у Карпатах – це казка.

Насамперед, вирушайте до Трускавця. Цей бальнеологічний курорт відомий європейцям із кінця 18 століття. Сам відпочинок у Трускавці незабутній! Справа в тому, що Трускавець багатий на лікувальні мінеральні джерела, які чудово лікують. Ви можете поселитись в одному з пансіонатів або готелів. Під наглядом досвідчених лікарів ви пройдете повне обстеження. Вам буде призначено, тільки вам підходящий курс лікування. Можна пролікуватись у SPA-центрі.

Якщо ви поїдете до Карпат в оксамитовий сезон, то можна зайнятися збиранням грибів, яких тут мабуть-невидимо. Якщо ви любите рибалку, то можете вирушати рибалити. Виловлену рибу вам приготують у кафе. У Карпатах дуже чисті водоймища, тому не треба боятися купатися. Екологія тут на висоті.

Якщо ви любитель старовини, то вам слід побувати в Яремчі. У цьому місті безліч храмів, чудові водоспади, унікальні, що викликають захоплення печери і самі Карпати.

Вам можуть запропонувати і спокійний відпочинок на лоні природи, і сплав гірською річкою на плотах або надувних човнах. Можна вирушити в гори пішки з похідним рюкзаком. У місті ви познайомитеся з незвичайним народом – гуцулами. Тут усе національне: ремесла, побут та навіть страви національної кухні. Обов’язково побувайте на сувенірному ринку і придбайте щось. Які вишиті рушники, вироби майстрів з дерева та шкіри, а також рукотворні картини із зображенням Карпатської природи.

У Карпатах знаходиться один із найкращих гірськолижних курортів – Буковель. Тисячі любителів гірськолижного спорту поспішають сюди, щоб не лише зайнятися улюбленим видом спорту, а й просто відпочити. Для цього тут є санаторії із басейном.

Буковель – це «мекка» гірськолижників. Влітку люду їдуть на відпочинок цілими сім’ями. До речі, ціни тут досить прийнятні. Прихопіть із собою камеру або відеокамеру. У Карпатах є що знімати.

Related posts