Незвичайні місця 

Термальні курорти України

Через російську агресію наші співвітчизники були позбавлені можливості відпочинку за кордоном. Недоступними виявилися чеські Карлові Вари, швейцарський Лейкербад, австрійський Лойперсдорф та інші не менш відомі місця. Однак відсутність відпустки та постійні стреси негативно позначаються на здоров’ї. Страждають усі системи організму, а в перспективі скорочується тривалість життя. Але не турбуйтеся: якщо ваш формат відпочинку – термальні джерела України готова запропонувати вам кілька варіантів. Вони будуть нічим не гірші, ніж за кордоном. Запрошуємо вас на відпочинок у санаторний комплекс «Деренівська Купель». Він розташований у селищі Нижнє Солотвине Ужгородського району Закарпатської області.

Основна пам’ятка курорту – лікувальна вода

Курорт побудований навколо стародавнього джерела мінеральної води. Перша згадка про це джерело належить до 1582 року. Сюди приїжджали купці, воєначальники, аристократи, художники та інтелігенція. Курортники хотіли напитися цілющої води і відвідати купальні. За переказами, ця вода повертала не лише здоров’я та силу, а й молодість.

Сьогодні до послуг гостей «Деренівської Купелі» – оздоровчий комплекс «Ірис» та SPA-комплекс «Срібні терми». Для водолікування на курорті використовують два види мінеральної води:

“Закарпатська 1”. Ця мінеральна вода характеризується великим вмістом кремнію та інших мікроелементів. Лікувальна вода здатна зменшувати рівень холестерину в крові, прискорює синтез колагену та позитивно впливає на здоров’я опорно-рухового апарату.

“Закарпатська 2”. Це термальна вода з великим вмістом кремнієвої та борної кислоти. Особливо ефективним є «Закарпатська 2» при зовнішньому застосуванні.

Мінеральні води показані при захворюваннях опорно-рухового апарату, захворюваннях шлунково-кишкового тракту і т. д. Дуже сприятливо вода діє і при захворюваннях сечостатевої системи.

Ці термальні води Україна знає та любить: сюди приїжджають на відпочинок із усіх куточків нашої прекрасної країни.

Відвідувачі можуть відвідувати три басейни: відкритий, закритий та термальний. Водні процедури допоможуть вам хоч на якийсь час забути про проблеми і турботи, повернуть здоров’я, енергію і бадьорість.

Природні особливості

Приїхавши сюди на відпочинок та лікування, ви опинитеся у дуже гарному, мальовничому місці. Готель, в якому ви проживатимете знаходиться серед унікального ботанічного саду площею майже 15 га. Тут виростають 5000 видів дерев, чагарників та квітів з усіх куточків світу. На початку весни гості мають можливість насолодитися цвітінням шафрану, крокусів та гамамелісу. У квітні цвітуть декоративні яблуні, магнолія та сакура. Останній весняний місяць радує рододендронами, бузком та гліцинією. Влітку та курортники насолоджуються чарівним видом троянд. Їх тут 150 сортів!

Можливості апітерапії

Сюди, до Закарпатського краю людей приваблюють не лише термальні курорти України – відвідувачі курорту «Деренівська купіль» мають можливість поправити своє здоров’я за допомогою апітерапії. Йдеться про сон у апідоміці – спеціальній конструкції над бджолиними вуликами. Доведено, що бджоли своїми біополями позитивно впливають на здоров’я людини. Усього кілька сеансів апітерапії зміцнять ваш імунітет, знімуть напругу та стрес, зарядять бадьорістю та позитивною енергією.

Особливості проживання

Щоб ваш відпочинок на термальних джерелах в Україні був повноцінним, власники курорту збудували три готелі: «Ірис», апартамент-готель та SPA-готель. Перші два готелі діють, третій готується до відкриття. У вартість проживання включені сніданки, відвідування аква-зони, одноразова консультація лікаря, паркінг та Wi-Fi.

Курорт «Деренівська купіль» запрошує вас на відпочинок. Приїжджайте самі, зі своєю родиною чи друзями та насолоджуйтесь чудовою українською природою та шикарним сервісом!

Related posts