Сімейні тури 

Сьєрра-Невада (Sierra Nevada)

Сьєрра-Невада (Sierra Nevada) – найпівденніший гірськолижний курорт у Європі. Коли зрозуміло, звідси можна милуватися Середземним морем, яке видно межі африканського континенту. Тут яскраве сонце, сухий сніг та безліч трас різного рівня складності. Гірськолижні станції чудово оснащені, забудовані багаторівневими готелями та розважальними закладами.

На увагу заслуговує і літній відпочинок у Сьєрра-Невада, оскільки значна частина гірського хребта це біосферний заповідник з чудовою природою та кліматом. Коли немає снігу та кататися на лижах неможливо, тут можна просто насолодитися відпочинком на природі, пішими прогулянками мальовничими гірськими стежками.

Стабільно зростаючий попит серед іноземців на придбання нерухомості у цьому курорті сприяє широкому розвитку інфраструктури у готельному господарстві та житловій нерухомості. Сьєрра-Невада – це віддушина як для молоді, так і для людей похилого віку, сімей з дітьми. Батьки тут можуть чудово відпочити, залишивши дитину у гірськолижному дитячому садку чи яслах, під опікою персоналу з медичною освітою.

Житлова частина гірськолижного курорту – село Прадольяно (Pradollano), як його ще називають «іспанський Куршевель», розкинулося біля самого підніжжя гір на висоті 2100 метрів над рівнем моря. Саме тут розміщена левова частина готелів, комфортабельних апартаментів, пунктів прокату спорядження, гірськолижних шкіл та незліченних ресторанчиків, барів, кафе та дискотек. Широка пропозиція житла в Сьєрра-Невада дає можливість обрати потрібний варіант і отримувати постійне задоволення від прекрасних гірських краєвидів. Ціни на будинки та апартаменти, пропоновані сьогодні в цій галузі, суттєво знизилися і стали більш ніж доступними для покупців.

Транспортна інфраструктура
Дістатися Сьєрра-Невада легко різним транспортом. Аеропорти розташовані в Гранаді, Малазі, Севільї та Альмерії. Зовсім недалеко розташовуються станції залізничного та автобусного сполучення, а завдяки сучасним автобанам шлях з Мадрида забере не більше 4-х годин часу. Крім іншого, рейсові автобуси ходять до великих центрів Андалусії. Можна взяти автомобіль і в оренду або скористатися таксі.

Клімат
Протягом туристичного сезону, з листопада до квітня гірські схили вкриті щільним сніговим шаром, а температура біля підніжжя гори тримається близько +5…+10 °C, на схилах у діапазоні 0…+5 °C. У разі зростання температури до позитивних значень темпераури повітря є необхідні умови для катання на лижах та сноубордах, адже снігові траси забезпечуються 278 сніговими гарматами.

Гірськолижний відпочинок у Сьєрра-Невада
Сьєрра-Невада має суперсучасну інфраструктуру, яка дозволяє проводити на її трасах міжнародні змагання найвищого рангу.

Загальна довжина гірськолижних трас складає 87 км. Залежно від рівня складності та протяжності вони діляться на 6 зон. Найдовша – майже 6 км, є найкращою у всій Іспанії.

У Сьєрра-Невада також є траса для паралельного слалому в Acropark, призначена для сноуборду та фрістайлу. Не може не сподобається і сноупарк із трасою для сноуборду та half-pipe. Для катання в нічний час є дві обладнані траси на схилі El Rio, з протяжністю однієї з них – 3 км, і перепадом – 545 м. Також нічне катання доступне на слаломній трасі з перепадом більш ніж 1 км.

Для новачків лижного спорту є інструктори, які розмовляють багатьма мовами та працюють при Міжнародній гірськолижній школі.

Також в горах є катання на собачих упряжках, санках, надувних балонах. Можна взяти на прокат снігохід, здійснити політ на дельтаплані.

Дозвілля
На курорті є багато інших розваг, якщо набридло кататися і Ви надумали відпочити. У Прадольяно знаходиться спортивний клуб Trevenque Sports Club з басейном, тренажерним залом, сауною, джакузі, турецькою лазнею, масажем, солярієм, залом для занять аеробікою. Також є ковзанка та боулінг. Крім іншого, тут є і безліч магазинчиків, а для тих, що віддають перевагу потусуватись – бари, ресторани, нічні клуби.

Сьєрра-Невада – ідеальне місце, відправна точка і для любителів екскурсійних програм. Не можна не відзначити приголомшливо красивий національний парк Ла-Пінільї, засніжені льодовики і гірські ландшафти місцевості, що закружляють голову. Тут обов’язково варто вирушити в екскурсійний тур різноманітною Андалусією. Так, всього в 35 км розташовується експресивна Гранада з розкішним палацом Альгамбра, в 250 км – чудова Севілья, в 130 км – мальовнича Малага і в 166 км – неповторна Кордова, куди можна вибратися на одноденні екскурсії.

Related posts