Сімейні тури 

Бенаавіс (Benahavis)

Бенаавіс (Benahavis) – чарівне село на заході середземноморського узбережжя Коста-дель-Соль. Бенаавіс складає «Золотий трикутник» Коста-дель-Соль разом із Естепоною та Марбельєю. Село розташоване серед гір Сьєрри-де-лас-Ньевес і схилів Серранії-де-Ронда.

Чарівне містечко, що поєднало розкішний природний ландшафт і чисте повітря гір. Це своєрідне андалузьке село, з властивими вузенькими білими вуличками, архітектурою будинків, розташованих між морем і горами. Цінується перевагами краси та затишку, адже тут чудово сусідять незаймана чиста природа з шикарними житловими комплексами та віллами, а також гольф-полями, гармонійно впровадженими в існуючий ландшафт.

Стабільно зростаючий попит серед іноземців на придбання житла в Бенаавіс сприяє широкому розвитку інфраструктури в житловому та готельному господарстві.

Недарма Бенаавіс названий найбагатшим іспанським селом. Безліч кінематографістів, зірок шоу-бізнесу, політиків зробили вибір на користь цього курорту для спокійного відпочинку, і як місце для другої резиденції. Житлова нерухомість у Бенаавісі характеризується комфортними пентхаусами, апартаментами, ексклюзивними віллами, побудованими за інноваційними архітектурними та дизайнерськими технологіями, з басейнами, терасами та панорамами.

У селі як ніде краще можна поєднати спокій та тишу з усіма зручностями висококласного курорту. Тут добре пов’язані старовинна атмосфера і всі досягнення цивілізації.

Як дістатися
Село знаходиться всього за 70 км від міжнародного аеропорту Малаги. Оскільки Бенаавіс дещо віддалений від автобусних та залізничних маршрутів, найбільш зручний спосіб дістатися — на автомобілі.

Географія та клімат
Бенаавіс розташований біля підніжжя мальовничого гірського масиву Сьєрра-Бланка. Через нього протікають річки Гуадайса, Гуадальміна та Гуадальманса. З навколишніх вершин, укритих каштановими та оливковими насадженнями, відкривається дивовижний вид на море, а в ясну пору можна побачити Гібралтар і африканський континент. Тут дуже комфортний середземноморський, континентальний клімат: середня температура протягом усього року +17 ° C, а сонячне проміння гріє 320 днів на рік. Зима відносно тепла та без значних опадів.

Пляжі Бенаавіса
Вдале розташування Бенаавіса дає можливість досліджувати сусідні пляжі. Розташовуючись всього за 7 кілометрів від пляжної зони, він має привілейований статус на Коста-дель-Соль. Усі пляжі ідеально обладнані та надають широкий спектр послуг: водні види спорту, прокат шезлонгів, парасольок, роздягальні, безліч кафе, ресторанчиків та барів.

Розваги та пам’ятки Бенаавіса
Бенаавіс – це по-справжньому чарівне Пуебло з вузенькими, петляючими, потужними вуличками, не призначеними для машин, і до цих пір зберегли первозданну мавританську архітектуру. Привабливі будиночки, різні магазинчики, безліч ресторанчиків та тапас-барів – гордість села.

Кафе та ресторани – «золото» Бенаавіса. Навіть на дорожніх покажчиках село позначається як гастрономічний оазис. Ресторанчиків тут настільки велика кількість, а страви настільки неперевершені, що за це Бенавіс здобув славу головної «їдальні» (Рінкон-де-ла-Гастрономія) на Коста-дель-Соль. Тут є і своя школа кулінарії «Середземноморська дієта».

У селі зосереджені магазинчики з товарами першої необхідності, аптека, банківські установи та кілька галерей, у тому числі уславленого скульптора Девіда Маршалла. На вуличному базарчику можна придбати свіжі фрукти та овочі. Нікого не залишить байдужим і популярний “Растро” – блошиний ринок.

Шанувальники екскурсій гідно оцінять Бенаавіс. Тут до цього дня частково збережені стіни стародавнього замку Монтемайор (Castillo de Montemayor) 16 ст., найвідомішої споруди села. Цікава і Королівська вежа (Torre de la Reina), і кілька вцілілих житлових кварталів. У центральній частині села не можна обминути Парафіяльну церкву Діви Росарії, 18 ст., для якої характерна простота стилістичних рішень. Палац 16 ст., Навпаки, приваблює архітектурою мавританської ери, головним чином – внутрішнім двориком з красивим портиком.

Події
Оскільки кулінарію в Бенаавісі зведено в ранг унікального мистецтва, саме тут щороку у червні проводиться гастрономічний фестиваль (Día Gastronómico). На свято можна скуштувати всі найкращі страви прямо при в’їзді до села.

Окрім цього, протягом усього року тут проводяться різноманітні музичні фестивалі та ярмарки предметів ультрасучасного мистецтва. Під час таких феєрій не рідкість — гала-концерти прямо на повітрі, а вулиці прикрашені різнокольоровими кульками та прапорцями, всюди розміщуються пивні та винні прилавки, а також традиційні андалузькі закуски тапас.

Related posts