Сімейні тури 

Сан-Педро-де-Алькантара (San Pedro de Alcántara)

Сан-Педро-де-Алькантара (ісп. San Pedro de Alcántara) – невелике іспанське містечко на узбережжі Коста-дель-Соль (Costa del Sol), є частиною муніципалітету і міста Марбелья (Marbella), проте не таке дороге і спокійніше по в порівнянні з іншими містами на узбережжі. Завдяки своїй красі та самобутності з міським колоритом, Сан-Педро користується популярністю серед іспанців та європейців для відпочинку та постійного проживання.

Сан-Педро-де-Алькантара ділиться на чотири райони: історичний центр міста, Нуева Алькантара (Nueva Alcantara), Гуадальміна Альта (Guadalmina Alta) та Гуадальміна Баха (Guadalmina Baja). Район Нуева Алькантара розташувався між морем та історичним центром, тут знаходиться набережна для прогулянок, міжнародна школа, відомий тенісний клуб та багато різних житлових комплексів. Гуадальміна Альта розкинувся приблизно на відстані 2-х кілометрів від пляжної смуги, це місце невеликих житлових комплексів та приватних будинків, сконцентрованих по периметру гольф полів даної місцевості. Гуадальміна Баха прилягає до пляжної зони і є одним із найбільш затребуваних районів містечка для покупки житла, із забудовами фешенебельних вілл, резиденцій та садиб. Тут розташований і готель 5*, і поле для гольфу, що примикає до моря, приватна школа і малолюдний піщаний пляж.

Ринок нерухомості Сан-Педро-де-Алькантара характеризується великим асортиментом житла, від сучасних апартаментів та таунхаусів до шикарних вілл різної цінової категорії та характерних рис.

Покупці, для кого статус придбання житла – це головне, віддають перевагу будинкам у престижній Гуадальмін. Інвесторам з орієнтацією на прибутковість, варто придивитися до районів міської набережної. Перспективи соціально-економічного розвитку та поліпшення інфраструктури міста збільшують інвестиційну привабливість купівлі житлової нерухомості у цьому регіоні.

Географічне положення
Сан-Педро-де-Алькантара розташований трохи більше 10 кілометрів на захід від центральної частини Марбелья і лише 3 кілометри від Пуерто Банус – найзахіднішої точки престижного району на узбережжі “Золота Миля”. Місто оточене трьома гірськими хребтами: на сході – Сьєрра Бланка з горою Ла Конча (ісп. – «раковина»), названа через візуальну схожість за формою з морською черепашкою; з північної частини – Сьєрра Реаль; та із західного боку – Сьєрра Бермеха. Берегова лінія Сан-Педро простяглася майже на 5 км і складається з пляжів Кортіхо Бланко, Сан Педро Плайя та Гуадальміна. Всі вони підтримуються в ідеальному стані, а прогулянкові набережні, засаджені численними рослинами та деревами, схильні до затишного відпочинку, прогулянок.

Сан-Педро має і вдале географічне положення, розкинувшись між Гібралтаром і Малагою, на невеликій відстані до аеропортів і морвокзалів: звідси можна дістатися на поромі до північної частини африканського узбережжя.

Визначні місця Сан-Педро-де-Алькантара
Старе містечко Сан-Педро зачаровує вузенькими вулицями з вибіленими будиночками, яскравими пабами і ресторанчиками, апельсиновими деревами, привабливими торговими крамницями і незліченними церквами.

Головна церква на Церковній площі була зведена в 19 ст., тут же розміщується чудова Вілла-де-Сан-Луїс, відбудована в колоніальному стилі маркізом дель Дуеро як резиденція «керуючого» колонії. Ця будівля була куплена адміністрацією Марбелья в 20 ст. і переобладнана в міську адміністрацію.

Необхідно відзначити і римські термальні ванни Боведас, 3 ст., що розмістилися неподалік базиліки Вега дель Мар, зведеної в 4 ст. в районі Лінда Віста і знайденою зовсім несподівано на початку 20 ст., коли місто засідалось евкаліптовими деревами.

Тут же можна побачити і однойменну оглядову вежу, 16 ст. будівлі, яка служила надійною обороною та стратегічно важливою вогневою точкою.

Тим, хто цікавиться пам’ятками, обов’язково «must visit» та руїни римських лазень 3 ст. в тихому місці, неподалік пляжного клубу «Бора Бора».

У грудні 2014 року відбувся важливий захід та великі святкування: урочисто відкрито бульвар Сан-Педро-де-Алькантара та великий зелений парк. Величезне за масштабами будівництво тривало протягом кількох років, були задіяні найкращі архітектори. Мета була досягнута – з’єднати місто з морем та створити комфортну зону для відпочиваючих. Територія парку складає 54 тис. кв. м. та характеризується самобутністю дизайнерського рішення.

Відпочиваючих точно зачарують шикарні барвисті містки та середземноморський ландшафт, маленькі торгові крамниці та затишні кафе з великим вибором вишуканих морепродуктів. Паркова зона обладнана доріжками для пішоходів та велосипедистів, дитячими та спортивними майданчиками, тут збудовано і амфітеатр на 800 місць, де відбуваються різноманітні заходи, і навіть роледром площею 1250 кв. м. Бульвар став справжньою «перлиною» регіону, гордістю та улюбленим місцем відпочинку корінних мешканців та гостей міста.

Related posts